Social Network


welkom@vve-zeerzeker.com
T 010 - 310 50 02

welkom@vve-zeerzeker.com
T 010 - 310 50 02

Voor uitgebreid advies kiest u voor VvE ZeerZeker.

In vijf stappen maken wij al uw risico's inzichtelijk en geven wij een passend advies. Benieuwd geworden naar wat wij voor úw VvE kunnen betekenen? Voor een vrijblijvende inventarisatie of andere vragen kunt u mailen of bellen met:

VvE ZeerZeker

Lylantse Plein 1
2908 LH Capelle aan den IJssel
Postbus 532
2900 AM Capelle aan den IJssel

010 - 310 50 02 welkom@vve-zeerzeker.com


Kifid, het financiële klachteninstituut

Kifid is de afkorting van het Klachteninstituut voor de Financiële Dienstverlening. Bij Kifid kunnen consumenten terecht als zij een klacht hebben over financiële dienstverlening. Kifid behandelt de klacht op een onafhankelijke en onpartijdige wijze.

Bij Kifid kunnen consumenten terecht voor klachten en geschillen over verzekeringen, hypotheken, leningen, financieringen en beleggingen. Zij moeten wel eerst samen met hun financiële dienstverlener (FD) naar een oplossing zoeken. Consumenten vinden op kifid.nl informatie over de interne klachtenprocedure (IKP) van de FD. Ook is een leidraad opgenomen voor het schrijven van een klachtbrief.

Consumenten kunnen naar Kifid stappen zodra uit een brief van hun FD blijkt dat deze de klacht niet kan oplossen. Zij kunnen hun klacht dan het best indienen via mijn.kifid.nl. Kifid onderzoekt of de klacht klopt en wat er moet gebeuren.

Kifid

Stel uw vraag

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht